Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μάχη μέχρι τέλους...

Πιστεύετε ότι η Έξοδος του Μεσολογγίου, "πουλάει" ως θέμα;
Μάλλον ΟΧΙ. Μην ανησυχείτε όμως. Θα την κάνουμε εμείς να "πουλήσει". Εν έτει 2012, υπάρχουν άνθρωποι, που το ευλογημένο ελληνικό DNA τους, τους δίνει τόση δύναμη για να "πολεμήσουν" και να διεκδικήσουν έως το τέλος, την ευκαιρία, να γίνει η κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο ΕΞΟΔΟΣ.

Επαγγελματίες από το χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου, εκπρόσωποι ιστορικών κοινοτήτων-σωματείων και άνθρωποι που αγαπούν την Ιστορία και τον τόπο τους, είναι επί "ποδός πολέμου" για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Θεού θέλοντος και χρηματοδότησης επιτρεπούσης, τον Απρίλιο του 2013, θα γίνουν τα γυρίσματα του ιστορικού πολεμικού δράματος με τον τίτλο ΕΞΟΔΟΣ, σε σενάριο Βασίλη Τσικάρα, σκηνοθεσία Γιώργου Αγγελούδη, φωτογραφία Δημήτρη Σταμπολή, σκηνικά-κοστούμια Λίζας Ψωμιάδου, μουσική Έφης Ράτσου, 3D animation Γιώργου Τζήκα.

Η ΕΞΟΔΟΣ είναι η κινηματογραφική μεταφορά-απόδοση, της ιστορίας, 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών (μέλη της Μακεδονικής Φρουράς), οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν στην έξοδο του Μεσολογγίου τον Απρίλιο του 1826. Από τους 120 άντρες του Μίχου Φλώρου, γύρισαν μόνο οι 33.
Αυτή η ιστορία μεταφέρθηκε στα χρόνια μας με το παραδοσιακό τραγούδι, «τα παιδιά της Σαμαρίνας».


Τα γυρίσματα θα γίνουν στο Σμόλικα (Σαμαρίνα και γύρω περιοχές) και στο Μεσολόγγι.
Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους, το χειμώνα του 2013-2014.
Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 200 θα είναι οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι.



Ζητάμε συγγνώμη που αγαπάμε τόσο πολύ την ιστορία και τους ήρωές μας. Είμαστε περήφανοι που μετά από 186 χρόνια, θέλουμε να τους τιμήσουμε, με το δικό μας τρόπο. Το κυριότερο όμως είναι πως ΕΜΕΙΣ όταν δίνουμε το λόγο μας, τον κρατάμε...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου