Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αλήθειες που καίνε!!!

Ξεκινήσαμε το 2007...
Στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε ιστορικά γεγονότα μέσα από τον τηλεοπτικό φακό.
Πανελλαδικά εκείνη την περίοδο ήμασταν οι πρώτοι...
Ακολούθησαν κι άλλοι...καλά έκαναν. Έτσι έπρεπε...αυτό θέλαμε.
Επίσης μια πρότασή μας, παρουσιάστηκε λίγο διαφορετικά από κάποιον άλλον!!!
Δεν βαριέσαι!!! Πρώτη φορά είναι;

Από το 2011 προσπαθούμε να περάσουμε την ιστορία μέσα από τον κινηματογράφο.
Για τον εμφύλιο είδαμε πολλές ταινίες.
Για τον Μακεδονικό αγώνα, το 1821 ή για το 1940 - 1941 έχουμε να δούμε από εποχής Τζέημς Πάρις. Μα μπορείς να κάνεις ταινία;

Ο τελευταίος κινηματογραφικός νόμος απαγορεύει ρητά τη χρηματοδότηση ταινίας και κατά συνέπεια την προβολή αυτής, σε περίπτωση που "θίγει" γειτονική χώρα. Παράλληλα βέβαια, τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και κάθε Σουλεϊμάν τον βλέπουμε ανερυθρίαστα!!!!

Φεστιβάλ κινηματογράφου. Υπάρχουν φεστιβάλ που προκρίνουν ταινίες, χωρίς μουσική επένδυση, σκηνοθετική επιμέλεια ή διευθυντή φωτογραφίας, ηθοποιούς και άλλα πολλά, ενώ την ίδια ώρα "κόβουν" ποιοτικές ταινίες γιατί είναι υποψήφιες για...βραβεία, τα οποία βέβαια είναι χρηματικά. Δεν τα λέμε εμείς, τα λένε εκπρόσωποι κρατικών επιτροπών κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τις προκριματικές επιτροπές.

Χρηματοδοτήσεις. Παρακαλούμε την ΕΡΤ και την Κρατική Επιτροπή Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα όλων όσοι έχουν πάρει χρηματοδοτήσεις την τελευταία 30ετία. Επίσης επιθυμούμε να αναφερθεί και το ύψος αυτών των χρηματοδοτήσεων! Ποιοι είναι οι ευνοούμενοι; Ποιο είναι το συνολικό ύψος των χρημάτων που έχουν πάρει για το έργο που έχει παραχθεί έως σήμερα;

Σιγά-σιγά θα σας αποκαλύπτουμε ιστορίες καθημερινής τρέλας κι εσείς θα βγάλετε το συμπέρασμα για "ποιο λόγο αυτός ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά σε κανένα πεδίο"!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου